top of page

Rapport Vulvodyni

Vulvodyni er vedvarende, uforklarlig smerte i vulva. Vulvaen er det kvinnelige kjønnsområdet inkludert huden rundt skjedeåpningen. Sykdommen forkommer hos kvinner i alle aldre. Vulvodyni kan bli et langvarig problem som er veldig plagsomt å leve med, og mange opplever at det er lite man kan gjøre for å hindre smerter. Hovedsymptomet er vedvarende smerter i og rundt vulva og vagina. I dag er det INGEN KUR mot denne sykdommen på markedet som DeltaDerma eller Lare AS kejnner til.


Symptomene kan være:

Brennende, stikkende, bankende eller sår, utløst av berøring, for eksempel under sex eller når du setter inn en tampong, verre når du setter deg ned

begrenset til en del av vulva, for eksempel åpningen av skjeden

Å ha vedvarende vulvasmerte kan påvirke forhold, redusere sexlyst og forårsake dårlig humør og depresjon.


Studiebeskrivelsen og gjennomføringen:

Deltakerne skal på oppstartsdagen av testen fylle ut de to første spørsmålene i undersøkelsen på side 2 som omhandler hudlidelsen og det/de utvalgte områdene deltakeren selv har valgt for testforløpet. Deltakerne skal smøre det/de angitte områdene - Morgen, Ettermiddag og Kveld sammenhengende i syv dager. Kremen skal dekke rikelig over området slik at produktet kommer godt inn i huden. Det er ikke farlig om kremen kommer i kontakt med indre slimhinne i skjeden, men den er hovedsakelig designet for hud og utvendig bruk. Hver morgen før ny påsmøring skal symptomer som smertene, kløingen etc. beskrives og dokumenteres etter mal på side 3.


Følg samme valgte prosedyre for dokumentasjon hver morgen de neste 6 dagene. Ved studiens slutt skal de resterende spørsmålene på side 2, angående bruk og vurdering av produktet, besvares.


Alle deltakerne får beholde gjenværende produkt etter endt testregime.


Konklusjon:

11 av 15 deltakere hadde signifikant reduksjon i alle symptomene som er nevnt ovenfor. Vi har etter endte studier/test utviklet en gel med pH 3,5, som vil bli tilgjengelig for studier eller markedet 2023/2024. Denne vil forhåpentligvis også kunne hjelpe personer som er plaget med herpes genitales, bakteriell vaginose, sopp i underlivet eller hemorider.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page